تاریخ امروز :26 اردیبهشت 1403
طول عمر بیماران دو قطبی چقدر است؟

طول عمر بیماران دو قطبی چقدر است؟

طول عمر بیماران دو قطبی چه قدر است و میانگین چند سال عمر می کنند؟ این سوالی است که بسیاری از افراد مبتلا یا کسانی که عزیزان شان مبتلا به اختلال دو قطبی هستند می پرسند. در این مقاله برخی از سوالات کاربران را که سوال بسیاری از افراد است را جواب می دهیم. تا پایان این مقاله همراه روانکده باشید.

هنگام پیش ‌بینی طول عمر، محققان برخی از افراد کاملا سالم را در نظر می ‌گیرند و طول عمر آن ها را x می گویند. این با سن در زمان اندازه گیری متفاوت است و تحت تأثیر عوامل جمعیت شناختی و اجتماعی – اقتصادی است.

سپس محققان طول عمر را با نام بردن چند سال کم تر از x که انتظار می رود یک فرد در صورت داشتن یک بیماری تشخیص داده شده زندگی کند، محاسبه می کنند. ایده این است که شرایط پزشکی، یا برخی از شرایط مرتبط، فرد را زود تر از بین می ‌برد.

همچنین بخوانید: اختلال شخصیت اجتنابی

کاهش طول عمر در بیماری دو قطبی 9 – 20 سال در بیماری اسکیزوفرنی 10 – 20 سال، سوء مصرف الکل و مواد مخدر 9 – 24 سال، افسردگی مکرر 7 – 11 سال و سیگار کشیدن شدید 8 – 10 سال مقایسه شود (همه این اعداد از مطالعه آکسفورد به دست آمده است). نتیجه این مطالعات این است که اختلال دو قطبی برای سلامتی شما بسیار بد تر از سیگار کشیدن شدید است.

دلایل کاهش عمر بیماران دوقطبی

دلایل کاهش عمر بیماران دوقطبی

دلایل احتمالی کاهش طول عمر زیاد است. بارز ترین آن ها میزان رفتار های پر خطر، سبک زندگی ناسالم و خودکشی است که توسط بسیاری از مبتلایان به اختلال دو قطبی تجربه شده است. استرس اکسیداتیو که مانع رشد و بازسازی سلولی می شود، به همین دلیل می تواند مقصر باشد. بیماری های دیگر نیز مطمئنا در کاهش طول عمر نقش دارد.

افراد مبتلا به اختلال دو قطبی نرخ بالا تری از بیماری قلبی، دیابت و COPD را نسبت به جمعیت عمومی نشان می‌ دهند و این سه عامل اصلی مرگ و میر افراد مبتلا به اختلال دو قطبی هستند.

عامل دیگری که ممکن است بر طول عمر در مبتلایان به اختلال دو قطبی تاثیر بگذارد، این واقعیت است که افراد مبتلا به بیماری دو قطبی همیشه به طور موثر به مراقبت های بهداشتی دسترسی ندارند.

همچنین بخوانید: شوک درمانی در بیماران دو قطبی چگونه است

مطالعه‌ ای در سال 2015 در دانشگاه کپنهاگ آمار دقیق ‌تر و امیدوارکننده ‌تر را نشان می‌ دهد، آن ها کاهش طول عمر را برای مردان مبتلا به اختلال دو قطبی که بین 25 تا 45 سال سن دارند، بین 8 الی 7 تا 12 الی 0 سال نشان می دهند. برای زنان اعداد 8 الی 3 تا 10 الی 6 است.

کدام طلاق زودتر انجام میشود ؟ بیشتر بخوانید: کدام طلاق زودتر انجام میشود ؟

مطالعات همچنین نشان می دهند که این اعداد در افراد مسن ‌تر بهبود می‌ یابد، به طوری که فردی که به 75 سال مبتلا به اختلال دو قطبی می ‌رسد، نرخ طول عمری دارد که تنها حدود سه سال کم تر از میزان پایه است.

این مطالعه همچنین نتیجه ‌گیری می‌ کند که هر چه زود تر در زندگی فردی مبتلا به اختلال دو قطبی تشخیص داده شود، تأثیر منفی بیشتری بر طول عمر او می‌ گذارد.

راه های افزایش طول عمر افراد دو قطبی

بنابراین یک فرد مبتلا به اختلال دو قطبی چه کاری می تواند انجام دهد تا به داشتن زندگی طولانی تر کمک کند؟ بدیهی است که تا می تواند سالم زندگی کند.

جالب است بدانید که اکثر علل مرگ و میر ذکر شده در گزارش ها دارای مولفه های سبک زندگی نا سالم در علل خود هستند. این علل را ما می توانیم کاهش دهیم. به درمان تجویز شده پایبند باشید، خوب زندگی کنید و استرس را به حداقل برسانید. این نسخه ای است که همه ما می توانیم دنبال کنیم.

طول عمر بیماران دو قطبی چه قدر است

طبق تحقیقاتی که اخیرا توسط دانشگاه آکسفورد انجام شده است افرادی که اختلال دو قطبی دارند 9 الی 20 سال کمتر از سایر افراد عمر می کن. برای مثال اگر یک فرد سالم به طور میانگین 75 سال عمر کند ،  فرد مبتلا به اختلال دو قطبی بین 55 تا 66 سال زندگی می کند.

نکته ترسناک در مورد اختلالات عاطفی مانند اختلال دو قطبی، احساس از دست دادن کنترل بر دوره های تغییرات خلقی است. اما عواملی مانند سبک زندگی در کنترل ما هستند و یک سبک زندگی سالم قطعا می تواند نتیجه احتمالی و طول عمر افراد را بهبود ببخشد.

بیماری دو قطبی چیست ؟

برای مطالعه دقیق تر بیماری دو قطبی می توانید اختلال دو قطبی چیست را مطالعه کنید هم چنین ما در این قسمت ویدیویی کوتاه درباره این اختلال برای شما عزیزان فراهم کردیم که با تماشای این ویدیو می توانید اختلال دو قطبی را بیشتر بشناسید.

سخن آخر

در این مقاله به بررسی طول عمر بیماران دو قطبی و بیماری دو قطبی پرداختیم و اشاره کردیم که رفتار های پر خطر، سبک زندگی ناسالم و خودکشی از مهم ترین دلایل کاهش عمر در این نوع افراد است، نظر شما درباره این نوع بیماری چیست و آیا شما یا اطرافیانتان با این بیماری مواجه شده اید؟ با ما در میان بگذارید.

درباره “طول عمر بیماران دو قطبی چقدر است؟” بیشتر بخوانید: